Cà phê mocha là một loại đồ uống nóng khá ưa chuộng. Thành phần là hỗn hợp giữa cà phê espresso được pha bằng hơi nước và chocolate nóng, có thể pha thêm nhiều sữa là mochacino latte hoặc thêm các loại syrup tạo hương đặc trưng.
Không như cà phê Cappucino chỉ với một lớp bọt sữa trên bề mặt, cà phê Mocha còn hòa quyện cả vị thơm béo của kem tươi và chocolate sauce.
Với mùi hương nhẹ của cà phê, vị ngọt dịu của sữa tươi và chocolate, cà phê Mocha rất thích hợp là một món giải khát trong những ngày trời nóng bức. Hương vị đậm đà của nó làm cho tinh thần sảng khoái và đặc biệt thích hợp cả với những người không quen uống cà phê.
Cà phê được dùng trong món cà phê Mocha là cà phê hột được rang lên và pha bằng hơi nước nóng. Với cách pha này, cà phê càng dậy hương thơm nhưng vị không quá đậm.
Ly cà phê Mocha trông thật hấp dẫn với màu cà phê đặc sánh bên cạnh màu trắng của lớp kem tươi, cùng màu nâu óng của dòng chocolate sauce trên mặt. Đặc biệt hơn nữa, với đá được xay nhuyễn, hòa chung cùng cà phê, bạn sẽ cảm nhận được ngay vị mát dịu, thơm ngọt tự nhiên khi những giọt cà phê Mocha đầu tiên chạm vào đầu lưỡi. Với cà phê Mocha, bạn có thể thoải mái thưởng thức mà không phải lo lắng bị nóng hay mất ngủ.
How To Make A Cafe Mocha
How To Make A Cafe Mocha
Top UK barista Robert Henry shows you how to make the perfect caffé mocha using a domestic machine. Enjoy your new Caffé Mocha taste with videoJug's help.
Step 1: You will need
* An espresso maker
* A coffee cup
* A wide bottomed jug
* Water
* Fresh, cold milk
* Drinking chocolate
* Freshly ground coffee
Step 2: Heat the water
Different models may vary, but make sure you pour enough water into the tank of the machine so that the pump pipes are fully submerged. Turn on the power and the pump to pump water into the boiler. Turn on the boiler to heat the water. The handle that holds the coffee is called the group handle and this should be locked into the machine. The light on the machine will go out when the water is at the correct temperature. Turn off the boiler and press the dosage button to let water flow through the handle for about 10 seconds. This will clean it through and heat it to the same temperature as the water.
Step 3: Add the chocolate
Put a teaspoon of chocolate powder in the bottom of a coffee cup.
Step 4: Add the coffee
Your machine should come with a dosing spoon to measure out the coffee. For a single shot of espresso you will need one spoonful of coffee (7 grams), and for a double shot you will need 2 spoonfuls (14 grams). Put the correct amount in the filter basket and tap it to create a level surface. Use the tamper provided to compact the coffee. This will ensure the water doesn't flow through it too fast.
Step 5: Filter
Lock the group handle into the machine and put the coffee cup underneath. Turn on the dosage button. The coffee should take 14-18 seconds to filter through for a single espresso and 20-25 seconds for a double, after which you should turn off the dosage button. If it is filtering through too fast, add a bit more coffee and compact it more firmly. If you are grinding your own coffee beans, grind them more finely.
Step 6: Steam the milk
Milk can be steamed using the steam arm on your coffee machine. Turn the arm on full for 5 seconds before inserting it into the milk, as this will clean it through. If you want a frothy, cappuccino-style topping, insert the arm into the jug of milk so that the tip is just below the surface. If you want a smoother, café latte-style topping, position the arm so it goes down the side and to the bottom of the jug. Turn it back on full and wait a few moments until the sides of the jug are hot enough to be uncomfortable to the touch.
Turn off and take the jug away. Wipe the steam arm and turn it on to clean it through once more.
Step 7: Add the milk
Tap the jug on a work surface and swirl the milk around to create a shiny surface with the consistency of thick custard. Carefully pour the milk on top of the chocolate espresso mixture and serve.
Done
Không có nhận xét nào:
Đăng nhận xét